Duet wifi
- morf
- Drukarz
- Drukarka: Reprapy,PrMK3S,P1S
- x 1898
Re: Duet wifi
Może być nawet raspi zero zapewne Kolega ma już router nawet taki od isp. Druga opcja to serwerek dostępny z internetu do którego takie raspi zestawia sobie tunel i przekierowanie portów (dla tych niemających publicznego IP).
Anyway gdzieś już były te dyskusje ostatnio
Anyway gdzieś już były te dyskusje ostatnio
Done is better than perfect.
- carving85
- x 129
Były chyba przy wystawieniu octoprinta na świat.
Wiadomo malina dość wygodna ale kolejne urządzenie pod pradem.
Więc fajnie pomyśleć jak ktoś akurat router i tak by zmieniał.
Wiadomo malina dość wygodna ale kolejne urządzenie pod pradem.
Więc fajnie pomyśleć jak ktoś akurat router i tak by zmieniał.
Cr10 S5
Bambu P1S
Delta Flsun QQ (wypożyczona)
Bambu P1S
Delta Flsun QQ (wypożyczona)
-
Artur
- Konto z ograniczeniami
- Drukarka: UM2, CTC
- x 4
-
Artur
- Konto z ograniczeniami
- Drukarka: UM2, CTC
- x 4
Witam, ja z takim problemem... Jak zmieniam polaryzacje silnika bodajże komendą M569 to po wyłączeniu zasilania i włączeniu znów muszę to robić. Rozumiem że ta zmiana nie zapisuje się w pamięci EPROM. Czy jest jakaś komenda dodatkowa która trwale to zapisuje?
-
jarn
- Drukarka: Delta, HevORT
- x 41
- dragonn
- Zasłużony
- Drukarka: LUME
- x 1460
Duet jako tako nie ma EEPROM,
wszystkie zmiany żeby były na stałe trzeba wpisywać w config.g który jest swojego rodzaju "autostartem"
Są co prawda komendy M500/M501 ale one zapisują tylko rzeczy typu kalibrację PID grzałek i to jest zapisywane w config-override.g
wszystkie zmiany żeby były na stałe trzeba wpisywać w config.g który jest swojego rodzaju "autostartem"
Są co prawda komendy M500/M501 ale one zapisują tylko rzeczy typu kalibrację PID grzałek i to jest zapisywane w config-override.g
-
AdrianWicik
- x 4
Witam widzę że temat stary ale mam duet 2 wifi
Drukarka działa i drukuje ale nie wiem czy mam wszystko dobrze w configu...
Drukuje dobrze ale nie wiem czy mam dobrze zaprogramowane wentylatory a w szczególności wentylator do chłodzenia wydruku. Wydaje mi się, że w ustawieniu na100 % wentylator nie ma maksymalnej mocy.. Może ktoś mi pomoże i zobaczy w moim configu czy jest wszystko ok.
Przy drukowaniu figurki kota jest miejsce gdzie zaczyna się głowa i tam chłodzenie nie daje rady nawet na 100% i deformuje mi się wydruk
Drukarka działa i drukuje ale nie wiem czy mam wszystko dobrze w configu...
Drukuje dobrze ale nie wiem czy mam dobrze zaprogramowane wentylatory a w szczególności wentylator do chłodzenia wydruku. Wydaje mi się, że w ustawieniu na100 % wentylator nie ma maksymalnej mocy.. Może ktoś mi pomoże i zobaczy w moim configu czy jest wszystko ok.
Przy drukowaniu figurki kota jest miejsce gdzie zaczyna się głowa i tam chłodzenie nie daje rady nawet na 100% i deformuje mi się wydruk
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Andrzej_W
- Drukarz
- Drukarka: 3d Pen+AMS
- x 1038
Wiec wymień na mocniejsze wentylatory lub trzeba poszukać inny kanał chłodzący wydruk.
Możesz jeszcze próbować zmniejszyć temperaturę druku ale to dopiero po zrobieniu wieży temperatur aby dobrać odpowiednią do materiału.
Możesz jeszcze próbować zmniejszyć temperaturę druku ale to dopiero po zrobieniu wieży temperatur aby dobrać odpowiednią do materiału.
-
AdrianWicik
- x 4
Wentylator mam na 24V tyle napięcia daje płyta . widziałem też ze dają 12V ale przez dodatkową płytkę .Andrzej_W pisze: 15 mar 2025, 19:07 Wiec wymień na mocniejsze wentylatory lub trzeba poszukać inny kanał chłodzący wydruk.
Materiał to PLA+ wydruk przy 195 stopniach . w tym projekcie głowa zaczyna się drukować prawie w powietrzu . Stosowałem też podpory ale nic nie dało
- Jarewa
- Drukarz
- x 553