Andrzeju to j.....
- Andrzej_W
- Drukarz
- Postów w temacie: 124
- Drukarka: 3d Pen+AMS
- x 956
Re: Andrzeju to j.....
Taki mały wydruk. Serwis szczotki, gwint w szczotce nie wytrzymał i się wykruszył. Nie chciało mi się modelować nowego gwintu więc jak najprościej ma być.
- Andrzej_W
- Drukarz
- x 956
Nakładki na klucze z numerami.
Najlepszy był komentarz na Printables że jest za luźne a w opisie podałem że na rozmiar 24 mm zrobiłem
Najlepszy był komentarz na Printables że jest za luźne a w opisie podałem że na rozmiar 24 mm zrobiłem

- Załączniki
-
- Nakładki.7z
- (233.73 KiB) Pobrany 33 razy
Artu
- Igor
- Postów w temacie: 11
- Drukarka: Prusa Mk3 i "rzeźby"
- x 389
- Kontakt:
Nie wpadłem na to. Różne breloczki robiłem, np do archiwum fotoklubu w kształcie aparatu, ale bezpośrednia nakładka to właściwy kierunek.
Złote zasady: 1. You get what you paid for 2. Works? Don't fix! 3.Tanie okaże się najdroższe 4. Nie zoptymalizujesz procesu, którego nie rozumiesz 5. Konserwuj, nie czekaj aż padnie do reszty
- Andrzej_W
- Drukarz
- x 956
A tutaj efekt kilku dni druku i składania w całość.
Projekt dostępny tutaj https://www.printables.com/model/118861 ... ol-working Niestety zjebałem
Pierwsze wydruki poszły bez kompensacji w XY na -0.1 co przełożyło się na spasowanie elementów.
Przez to całość po montażu się zacina i nie działa
Nawet po szlifowaniu nie udało mi się tego dobrze spasować, ale mechanicznie działa.
Czyli elementy się poruszają, magazynek po szlifie da się wyciągnąć bez użycia młotka itd.
Synowi się spodobało więc jest zlecenie na wydruk poprawionej wersji. Tylko zamówię jakieś fajne kolorki.
Projekt dostępny tutaj https://www.printables.com/model/118861 ... ol-working Niestety zjebałem

Pierwsze wydruki poszły bez kompensacji w XY na -0.1 co przełożyło się na spasowanie elementów.
Przez to całość po montażu się zacina i nie działa

Nawet po szlifowaniu nie udało mi się tego dobrze spasować, ale mechanicznie działa.
Czyli elementy się poruszają, magazynek po szlifie da się wyciągnąć bez użycia młotka itd.

Synowi się spodobało więc jest zlecenie na wydruk poprawionej wersji. Tylko zamówię jakieś fajne kolorki.
Podaj szczegóły co to robi, bo trzeba mieć 18 lat i się logowaćAndrzej_W pisze: ↑17 mar 2025, 23:23 A tutaj efekt kilku dni druku i składania w całość.
Projekt dostępny tutaj https://www.printables.com/model/118861 ... ol-working
IMG20250316234713.jpg
Niestety zjebałem![]()
Przez to całość po montażu się zacina i nie działa![]()
Czyli elementy się poruszają, magazynek po szlifie da się wyciągnąć bez użycia młotka itd.![]()

- Andrzej_W
- Drukarz
- x 956
Przesadzasz to zabawka dla dziecka.
Dla siebie to bym wolał pozwolenie zrobić i kupić sobie jakąś fajną zabawkę albo z braku pozwolenia czarnoprochowca.
Tylko że pewnie nie znalazłbym czasu na strzelanie i by leżało.

Dla siebie to bym wolał pozwolenie zrobić i kupić sobie jakąś fajną zabawkę albo z braku pozwolenia czarnoprochowca.
Tylko że pewnie nie znalazłbym czasu na strzelanie i by leżało.
Przecież nie na poważnie

U nas modne są wiatrówki oraz asg (trzeba mieć kondycję) i drukowanie akcesoriów do tego. Na początek pistol spoko, może się dzieciak wciągnie w zabawę.
- Andrzej_W
- Drukarz
- x 956
Mieszadełko do farb.
Kolega mi nagwintował końcówkę pręta a ja dorobiłem resztę.
Przy okazji sobie poćwiczę modelowanie
Kolega mi nagwintował końcówkę pręta a ja dorobiłem resztę.
Przy okazji sobie poćwiczę modelowanie