Dziobu - wydruki
- atom1477
- x 253
-
AdrianWicik
- Drukarka: AnyCubic Cobra S1
- x 24
Re: Dziobu - wydruki
Resin pospolite określenie żywicy do drukudziobu pisze: 21 sty 2026, 11:20 Klucz sie ukręcił; tu w sumie nie widzę miejsca na żywicę czy inne tworzywo bo świat rzeczy użytkowych rządzi się swoimi prawami, a ewentualne uszkodzenie czy złamanie klucza w zamku to spory problem.
Ale funkcje swoją spełnił; pozwolił odtworzyć prawidłowy kształt klucza do skopiowania i przetestować zamek.
Ze czego?![]()
- dziobu
- Zasłużony
- Drukarka: ZMorph 2.0(S)
- x 6639
- Kontakt:
Dalsza część życia tego barku: viewtopic.php?p=167194#p167194
a właściwie to jego drukowanych "opon".
Tak to teraz wygląda: Te same opony. 2 lata, trochę słońca, trochę ciepła, trochę chłodu i wciąż działa. Po zastawieniu gratami opona się zgniata (*1), ale co ciekawe - normalnie wraca do pierwotnego kształtu i to nawet gdy w jednej pozycji stało toto prawie całe lato.
(*1)
Zupełnie przypadkiem wyszło że jak opona siądzie pod obciążeniem to w naturalny sposó unieruchamia barek co okazało się dość pożądane.
a właściwie to jego drukowanych "opon".
Tak to teraz wygląda: Te same opony. 2 lata, trochę słońca, trochę ciepła, trochę chłodu i wciąż działa. Po zastawieniu gratami opona się zgniata (*1), ale co ciekawe - normalnie wraca do pierwotnego kształtu i to nawet gdy w jednej pozycji stało toto prawie całe lato.
(*1)
Zupełnie przypadkiem wyszło że jak opona siądzie pod obciążeniem to w naturalny sposó unieruchamia barek co okazało się dość pożądane.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
mcxmcx, Andrzej_W, @GUTEK@, fyme, Abys, Berg
Pozdrawiam
Paweł
Projekty: ELF | AVAT 01 | HotPlate-1
Drukarki: Flsun i3 Plus | Flsun G | Kossel | FF Dreamer | Monoprice MP Mini | Copymaster3D Pro 500 | AIO Robotics ZEUS | Zmorph 2.0 | Climber 7
Też fajne: Wydruki | Moje twory w 3D | Inne
Paweł
Drukarki: Flsun i3 Plus | Flsun G | Kossel | FF Dreamer | Monoprice MP Mini | Copymaster3D Pro 500 | AIO Robotics ZEUS | Zmorph 2.0 | Climber 7
- 11master
- Drukarka: AA8; Sapphire+
- x 5
Dajesz talk na gwinty czy coś innego - widzę takie białe coś? Pomaga mocno na tarcie czy to efekt wytarcia i prób?dziobu pisze: 20 sty 2026, 22:30 To jeden z tego ułamka projektów gdzie najpierw było kilka przymiarek. Kilkanaście. No w sumie to z kilkadziesiąt...
Oto zamiennik uchwytu mocującego matę do blatu plotera. Oryginalne się pokończyły i połamały (no na wcisk, to ile to może działać) a częsci zamiennych w sumie to nie ma. Nie będę ściągał z bardzio daleka bo jeszcze mnie pomarańczowy najedzie.
Tak wygląda zestaw:
c01.jpg
Biały to ten stary.
Plusik - moje mają gwint o średnicy zewnętrznej ~5mm czyli tyle ile mają dziury w matach; dzięki temu usztywnienie jest na każdym mocowaniu a nie tylko na dwóch pierwszych (oryginały w przekroju to prostokąty nie trzymające niczego w X/Y).
Montaż na zatrzaski. Działa...
c02.jpg
Wystaje tyle ile powinno.
c03.jpg
...ciach
Wiem że w sumie marne szanse żeby to się komuś przydało, ale zrobiłem tyle prototypów że aż musiałem się pochwalić że mi w końcu wyszło![]()
Anet A8 BOX
Sapphire + klipperowana
Sapphire + klipperowana
- dziobu
- Zasłużony
- Drukarka: ZMorph 2.0(S)
- x 6639
- Kontakt:
Czasem smaruję wynalazkiem "silikon+teflon"; pomaga.11master pisze: 08 kwie 2026, 07:31 Dajesz talk na gwinty czy coś innego - widzę takie białe coś? Pomaga mocno na tarcie czy to efekt wytarcia i prób?
Tutaj to był efekt wytarcia.
Pozdrawiam
Paweł
Projekty: ELF | AVAT 01 | HotPlate-1
Paweł