ustawienia dla drukarki mam takie Zmniejszyłem teraz prędkość retrakcji na 35 ponieważ było 40
nie wiem co jest Filament PLA - sprawdzony na innej drukarce jest ok
Ender K1C przestaje drukować
-
robo1973
- x 2
Re: Ender K1C przestaje drukować
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Jarewa
- Drukarz
- x 563
prędkość nie ma znaczenia tylko długość w twoim przypadku 0,8 tragedii nie ma. zostaje to co pisałem zbyt słabe chłodzenie hotendu, może coś źle złożyłeś
-
robo1973
- x 2
Podłączone wszystko jest ok Ten mały wentylatorek jat nowy i pracuje Czekam jeszcze na nowy wentylowy z przodu co chłodzi drukowany element
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
robo1973
- x 2
sprawdziłem wszystko, grzałka ok , wentylator hotend ok wymieniłem płytką w głowicy , silnik krokowy nowy , zębatki wymienione na metalowe
do prowadzenia filamentu Ręce oddają Drukuje kilka minut i przestaje podawać filament Komora otwarta podczas druku PLA
do prowadzenia filamentu Ręce oddają Drukuje kilka minut i przestaje podawać filament Komora otwarta podczas druku PLA
-
robo1973
- x 2
Problemem okazał się hotend
Założyłem Zamienny Zestaw Konwersyjny do Creality K1 / K1 MAX i drukarka drukuje jak szalona, tak jak wcześniej nawet PLA na zamkniętej komorze.
Ne wiem dlaczego taka się zaczęło dziać na oryginalnym hotend ? Ten nowy ma poprawiane chłodzenie (więcej otwartej powierzchni )
Pozdrawiam
Założyłem Zamienny Zestaw Konwersyjny do Creality K1 / K1 MAX i drukarka drukuje jak szalona, tak jak wcześniej nawet PLA na zamkniętej komorze.
Ne wiem dlaczego taka się zaczęło dziać na oryginalnym hotend ? Ten nowy ma poprawiane chłodzenie (więcej otwartej powierzchni )
Pozdrawiam
- Jarewa
- Drukarz
- x 563
-
robo1973
- x 2
tylko skąd się nagle wziął heat creep ? 1,5 roku drukowałem bez problemu ?
- dziobu
- Zasłużony
- Drukarka: ZMorph 2.0(S)
- x 6670
- Kontakt:
Hotend/blok/dysza/heatbreak pracuje mechanicznie przy każdym cykliu grzania i chłodzenia. No i gdzieś masz szparę. Albo coś się usyfiło od filamentu. Albo wypaliło paste termoprzewodzącą jeśli była. Albo padło coś innego bo powodów może być wiele; część naprawialnych, część nie.
To nie są rzeczy totalnie bezobsługowe.
To nie są rzeczy totalnie bezobsługowe.
Pozdrawiam
Paweł
Projekty: ELF | AVAT 01 | HotPlate-1
Drukarki: Flsun i3 Plus | Flsun G | Kossel | FF Dreamer | Monoprice MP Mini | Copymaster3D Pro 500 | AIO Robotics ZEUS | Zmorph 2.0 | Climber 7
Też fajne: Wydruki | Moje twory w 3D | Inne
Paweł
Drukarki: Flsun i3 Plus | Flsun G | Kossel | FF Dreamer | Monoprice MP Mini | Copymaster3D Pro 500 | AIO Robotics ZEUS | Zmorph 2.0 | Climber 7
Też fajne: Wydruki | Moje twory w 3D | Inne