Zmorph sx 2.0. - problem z wyświetlaczem
-
jkorzeniak
- Drukarka: Zmorph 2.0, S i SX
- x 2
- Kontakt:
Re: Zmorph sx 2.0. - problem z wyświetlaczem
to ostatnie pytanie: na stronie smoothieware jest napisane, ze nie trzeba nic kompilować, bo oni dostarczają binarkę (i rzeczywiście dostarczają) czym różni się Twój kompilowany od ich kompilowanego? 
- dziobu
- Zasłużony
- Drukarka: ZMorph 2.0(S)
- x 7011
- Kontakt:
Ten obecny to chyba ma tylko rozszerzoną tablice termistora 104GT2 i dodane moje okna z najpotrzebniejszymi nastawami (żeby po menu nie jeździć).
A tak to mam obsługę termopary (max6675), jakieś skrypty do M600 i inne bzdety.
btw.
Jak chcesz działać z voxelizerem czy tam z ich bajerami typu laser czy cnc to oni mieli swoje dodatki do fw i przy kompilacji nowego musisz je dorzucić. Inaczej trzeba obsługę wszystkiego ogarnąć samemu.
A tak to mam obsługę termopary (max6675), jakieś skrypty do M600 i inne bzdety.
btw.
Jak chcesz działać z voxelizerem czy tam z ich bajerami typu laser czy cnc to oni mieli swoje dodatki do fw i przy kompilacji nowego musisz je dorzucić. Inaczej trzeba obsługę wszystkiego ogarnąć samemu.
Pozdrawiam
Paweł
Projekty: ELF | AVAT 01 | HotPlate-1
Drukarki: Flsun i3 Plus | Flsun G | Kossel | FF Dreamer | Monoprice MP Mini | Copymaster3D Pro 500 | AIO Robotics ZEUS | Zmorph 2.0 | Climber 7
Też fajne: Wydruki | Moje twory w 3D
Paweł
Drukarki: Flsun i3 Plus | Flsun G | Kossel | FF Dreamer | Monoprice MP Mini | Copymaster3D Pro 500 | AIO Robotics ZEUS | Zmorph 2.0 | Climber 7
-
jkorzeniak
- x 2
- Kontakt:
a jak się te rzeczy dorzuca? :p bo raczej nie configiem... No i po czym poznać, że drukarką będzie działać z voxelizerem, albo że nie będzie?
Gdzieś pisałeś że nie wszystko w Twoim kompilowanym działa tak jak byś chciał, co tam nie działa? Może po prostu najłatwiej będzie wrzucić Twoj fw?
Gdzieś pisałeś że nie wszystko w Twoim kompilowanym działa tak jak byś chciał, co tam nie działa? Może po prostu najłatwiej będzie wrzucić Twoj fw?
- dziobu
- Zasłużony
- Drukarka: ZMorph 2.0(S)
- x 7011
- Kontakt:
No pisałem przeca ze po to kompilujesz fw.
Jak dziala to dziala, jak nie dziala to nie dzialajkorzeniak pisze: 14 lis 2025, 18:17 No i po czym poznać, że drukarką będzie działać z voxelizerem, albo że nie będzie?
Nie wiem jak w nowym ale oidw stary używał gcodow ktorych nie ma standardowo. I to bylo dodane.
A nie wyslwlem Ci kiedys całej paczki ze wszystkim co mam do niego?jkorzeniak pisze: 14 lis 2025, 18:17 Gdzieś pisałeś że nie wszystko w Twoim kompilowanym działa tak jak byś chciał, co tam nie działa? Może po prostu najłatwiej będzie wrzucić Twoj fw?
Pozdrawiam
Paweł
Projekty: ELF | AVAT 01 | HotPlate-1
Paweł
-
jkorzeniak
- x 2
- Kontakt:
- micro
- Drukarka: Ender5S1
- x 13
-
chyzioslaff
Panowie, podepnę się pod temat. Drukarka Zmorph VX z 2020 roku. Umarła karta pamięci. Brak backupu. Zmorph olewa temat i nie odpowiada na maile. Potrzebny wsad na kartę. Użyłem karty z starszej wersji tej maszyny ale nie działa. Udało mi się dotrzeć do momentu że, odpala się wyświetlacz i jak jest podłączone wrzeciono to mam na ekranie "New Job" i "Maintenance" ale po kliknięciu ikonka się podświetla ale nic poza tym. Jak jest podłączony ekstruder to mam podsumowanie "Job done" i próba kliknięcia "Close" nic nie daje.
Pytanie czy któryś z Was mógłby udostępnić firmware i config do VXa?
-
jkorzeniak
- x 2
- Kontakt:
Ja niestety mam config tylko do 2.0, 2.0S i SX (ktoś mi sprzątnął VX sprzed nosa kilka dni temu), ale czysty firmware do VX z prawie pustym configiem mam. Chyba nie mogę tu dodawać plików więc wyślij mi maila na PW, to Ci link podeślę, ale obawiam się że sam firmware Ci nie pomoże
-
jkorzeniak
- x 2
- Kontakt:
Teraz mogę Ci wysłać wszystko jeśli potrzebujesz. kupiłem VXa xDchyzioslaff pisze: 19 lis 2025, 14:20 Panowie, podepnę się pod temat. Drukarka Zmorph VX z 2020 roku. Umarła karta pamięci. Brak backupu. Zmorph olewa temat i nie odpowiada na maile. Potrzebny wsad na kartę. Użyłem karty z starszej wersji tej maszyny ale nie działa. Udało mi się dotrzeć do momentu że, odpala się wyświetlacz i jak jest podłączone wrzeciono to mam na ekranie "New Job" i "Maintenance" ale po kliknięciu ikonka się podświetla ale nic poza tym. Jak jest podłączony ekstruder to mam podsumowanie "Job done" i próba kliknięcia "Close" nic nie daje.