Zmorph sx 2.0. - problem z wyświetlaczem

Czyli co i jak podłączyć żeby działało
jkorzeniak
Drukarka: Zmorph 2.0, S i SX
x 2
Kontakt:

Re: Zmorph sx 2.0. - problem z wyświetlaczem

Post autor: jkorzeniak »

to ostatnie pytanie: na stronie smoothieware jest napisane, ze nie trzeba nic kompilować, bo oni dostarczają binarkę (i rzeczywiście dostarczają) czym różni się Twój kompilowany od ich kompilowanego? :P
Awatar użytkownika
dziobu
Zasłużony
Drukarka: ZMorph 2.0(S)
x 7011
Kontakt:

Post autor: dziobu »

Ten obecny to chyba ma tylko rozszerzoną tablice termistora 104GT2 i dodane moje okna z najpotrzebniejszymi nastawami (żeby po menu nie jeździć).
A tak to mam obsługę termopary (max6675), jakieś skrypty do M600 i inne bzdety.

btw.
Jak chcesz działać z voxelizerem czy tam z ich bajerami typu laser czy cnc to oni mieli swoje dodatki do fw i przy kompilacji nowego musisz je dorzucić. Inaczej trzeba obsługę wszystkiego ogarnąć samemu.
jkorzeniak
x 2
Kontakt:

a jak się te rzeczy dorzuca? :p bo raczej nie configiem... No i po czym poznać, że drukarką będzie działać z voxelizerem, albo że nie będzie?

Gdzieś pisałeś że nie wszystko w Twoim kompilowanym działa tak jak byś chciał, co tam nie działa? Może po prostu najłatwiej będzie wrzucić Twoj fw?
Awatar użytkownika
dziobu
Zasłużony
Drukarka: ZMorph 2.0(S)
x 7011
Kontakt:

Post autor: dziobu »

jkorzeniak pisze: 14 lis 2025, 18:17 a jak się te rzeczy dorzuca? :p bo raczej nie configiem...
No pisałem przeca ze po to kompilujesz fw.
jkorzeniak pisze: 14 lis 2025, 18:17 No i po czym poznać, że drukarką będzie działać z voxelizerem, albo że nie będzie?
Jak dziala to dziala, jak nie dziala to nie dziala :)
Nie wiem jak w nowym ale oidw stary używał gcodow ktorych nie ma standardowo. I to bylo dodane.
jkorzeniak pisze: 14 lis 2025, 18:17 Gdzieś pisałeś że nie wszystko w Twoim kompilowanym działa tak jak byś chciał, co tam nie działa? Może po prostu najłatwiej będzie wrzucić Twoj fw?
A nie wyslwlem Ci kiedys całej paczki ze wszystkim co mam do niego?
jkorzeniak
x 2
Kontakt:

Wysłałeś, ale nie wygrywałem tego jeszcze xD
Awatar użytkownika
micro
Drukarka: Ender5S1
x 13

Post autor: micro »

jkorzeniak pisze: 15 lis 2025, 01:14 Wysłałeś, ale nie wygrywałem tego jeszcze xD
Ciekawe co tam wygrasz 😏 😁
chyzioslaff

Post autor: chyzioslaff »

Panowie, podepnę się pod temat. Drukarka Zmorph VX z 2020 roku. Umarła karta pamięci. Brak backupu. Zmorph olewa temat i nie odpowiada na maile. Potrzebny wsad na kartę. Użyłem karty z starszej wersji tej maszyny ale nie działa. Udało mi się dotrzeć do momentu że, odpala się wyświetlacz i jak jest podłączone wrzeciono to mam na ekranie "New Job" i "Maintenance" ale po kliknięciu ikonka się podświetla ale nic poza tym. Jak jest podłączony ekstruder to mam podsumowanie "Job done" i próba kliknięcia "Close" nic nie daje.

Pytanie czy któryś z Was mógłby udostępnić firmware i config do VXa?
jkorzeniak
x 2
Kontakt:

Ja niestety mam config tylko do 2.0, 2.0S i SX (ktoś mi sprzątnął VX sprzed nosa kilka dni temu), ale czysty firmware do VX z prawie pustym configiem mam. Chyba nie mogę tu dodawać plików więc wyślij mi maila na PW, to Ci link podeślę, ale obawiam się że sam firmware Ci nie pomoże
jkorzeniak
x 2
Kontakt:

chyzioslaff pisze: 19 lis 2025, 14:20 Panowie, podepnę się pod temat. Drukarka Zmorph VX z 2020 roku. Umarła karta pamięci. Brak backupu. Zmorph olewa temat i nie odpowiada na maile. Potrzebny wsad na kartę. Użyłem karty z starszej wersji tej maszyny ale nie działa. Udało mi się dotrzeć do momentu że, odpala się wyświetlacz i jak jest podłączone wrzeciono to mam na ekranie "New Job" i "Maintenance" ale po kliknięciu ikonka się podświetla ale nic poza tym. Jak jest podłączony ekstruder to mam podsumowanie "Job done" i próba kliknięcia "Close" nic nie daje.

Pytanie czy któryś z Was mógłby udostępnić firmware i config do VXa?
Teraz mogę Ci wysłać wszystko jeśli potrzebujesz. kupiłem VXa xD
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektronika sterująca, wyświetlacze”